tirsdag den 16. oktober 2007

Mothers of peace

april 12, 2007

I dag traf vi endnu et lidt specielt valg – 30 kilometers cykeltur i stiv kuling i de libanesiske bjerge foretrak vi frem for at trille 12 km ned af Shouf (Mount Lebanon) eller en kort tur rundt i byen Tripoli, som var de to andre ting, man kunne vælge mellem at deltage i på dag to af FTW - Libanon.
Første pit-stop var ved vinslottet Chateau Kefraya. Et virkelig flot grønt område, hvor vi smagte den lokale vin og fik hjemmelavet juice, nødder og honning.
Turen som foregik ved Beka’a endte med frokost på restaurant Chalet Du Lac med udsigt over en billedskøn dal (lige apropos arbejder vi stadig med billedproblematikken). Udover lækker mad kunne vi nyde ægte libanesisk folkedans. Som altid når libaneserne slår sig løs kan man ikke undgå at blive revet med, så vi endte begge med at blive indviet i de forbudte trin.
Det samme skete senere på aftenen. Efter et hurtigt bad og et par skrevne linier til denne blog, kørte vi alle af sted i bus til Café Rawda – en skøn beach club lige ud til havet, hvor vi endnu engang blev overraskede over alt den gode mad og det gode selskab. Det var det nystiftede ”fredsparti”, der betalte gildet, hvorfor formanden naturligvis også sagde et par bevingede ord. Derefter kom Rayan, formand for PYO, på, og til sidst fortalte en ældre kvinde os, at vi såede sæd til freden, vi var fredens mødre. Og så svingede vi hofterne til arabisk musik en times tid. I stedet for at hoppe på bussen hjem, kørte vi derefter i bil med Rayan og Ziad fra PYO for at snakke projekt. Aftenen sluttede på hotellet, hvor en anden gruppe PYO-folk sad med alle deltagernes pas og skrev visumansøgninger til Jordan. De gør et utroligt stort stykke arbejde, og det kan være svært at forstå, de kan holde humøret så højt, når de har arbejdet så hårdt så mange dage og nætter i træk.
Billeder: vi har taget endnu flere - og de er gode! Vi vil gerne dele dem med Jer men har stadig visse tekniske problemer. Nogle professionelle fotografer har fulgt os i dag, så I kan starte med at checke denne side

Ingen kommentarer: